Principis

La defensa dels drets i la conscienciació social són els principals eixos d’activitat d’ECOM des dels nostres orígens.

Defensa dels drets i conscienciació social, les claus del canvi 

Les persones amb discapacitat hem estat considerades al llarg de la història com a prescindibles, com a no necessàries ni per a la vida social ni per a l’econòmica. I és aquesta lluita contra l’exclusió, i la defensa del dret a la inclusió, el que ha mogut i ens mou principalment. 

Igualtat de drets 

Volem lleis que promoguin, protegeixin i assegurin la no discriminació, la igualtat d’oportunitats i la participació i inclusió plenes i efectives de les persones amb discapacitat física i/o orgànica en la societat, des del respecte per la diferència i l’acceptació de les persones amb discapacitat com a part de la diversitat humana. I volem que aquestes lleis es despleguin i ens permetin l’exercici dels nostres drets en igualtat de condicions.  

Canvi de mirada 

Volem una societat que ens consideri actors i no solament persones amb necessitat d’assistència. Que posi el focus en la riquesa de la diversitat, i no en la diferència, i que respecti la nostra capacitat d’autonomia i la nostra igualtat de drets. 

El nostre marc de referència: la Convenció de l’ONU i el paradigma de la vida independent 

Des de la seva aprovació, el 2006, ECOM actuem per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física amb l’enfocament dels drets humans, fonamentat a la Convenció Internacional de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat (que fou ratificada per Espanya el 2007), que estableix que les persones amb discapacitat tenim els mateixos drets que qualsevol altra persona, que som iguals davant la llei i que és d’obligat compliment que puguem viure de forma independent i conviure i participar en la comunitat amb igualtat de condicions, així com disposar dels suports necessaris per poder gaudir de la màxima autonomia personal.  

També des de la perspectiva del paradigma de la vida independent, el qual entén que les persones amb discapacitat hem de poder exercir la nostra plena capacitat d’elecció com a éssers humans en plenitud de condicions, amb llibertat, de manera individual, i controlar tots i cadascun dels aspectes de la nostra vida per accedir al mateix rang d’igualtat de drets i deures que els nostres conciutadans.